motorsport-tema-2019.jpg motorsport-mobile-2019.jpg

TOTAL TechNEWS

Bemutatjuk a TOTAL AGRI kenőanyagok új koncepcióját

agri-traktor-1.jpg

Az egyre modernebb mezőgazdasági gépek alkalmazása a mezőgazdaság minden egyes ágazatához elválaszthatatlanul hozzátartozik. Főleg az új fejlesztésű traktor, kombájn, teleszkópos és kerekes rakodógép, betakarító- és egyéb géptípusok azok, melyek egyrészt jelentősen gépesítik a mezőgazdasági tevékenységet, másrészt a modern gépszerkezetek szempontjából egyre nagyobb követelményeket támasztanak a gondos karbantartás vonatkozásában. Ezért a TOTAL olaj- és energiaipari vállalat a mezőgazdasági gépszerkezetekhez olyan speciális egységes TOTAL AGRI Koncepciót fejlesztett ki, ami jelentősen támogatja a mezőgazdasági gépek megbízhatóságát és hatékonyságát. Az említett koncepció három alappilléren nyugszik.

1. A mezőgazdasági gépekhez speciálisan kifejlesztett TOTAL AGRI kenőanyagok szegmense

Ezek főleg nagy hatékonyságú TRACTAGRI motorolajok, a DYNATRANS MPV termékcsalád több célú felhasználásra szolgáló UTTO olajai (Universal Transmission Tractor Oil), VZ FE a hajtóművekben és hidraulikakörökben történő univerzális alkalmazásra. Továbbá az extrém terhelésű tengelykapcsolókba való DYNATRANS DA, HD hajtóműolajok.  

agri-traktor-2.jpg

2. A mezőgazdasági gépek üzemanyag megtakarításra irányuló üzemi hatékonyságának növelése

A TOTAL AGRI kenőanyagok szegmenséből a válogatott FE (Fuel Economy) típusú ún. könnyű futású üzemi töltetek minden mezőgazdasági gép aggregátorában jól működnek. Példaként említhető a csökkentett belső súrlódású modern szintetikus folyadékok, melyek esetében az azonos teljesítmény eléréséhez kevesebb mennyiségű üzemanyag is elegendő. A TRACTAGRI T4R FE 5W-30, illetve a TRACTAGRI HDZ FE 10W-30 szintetikus motorolajok belsőégésű motorokban történő alkalmazásával, valamint a szintetikus hajtóműolajok (UTTO DYNATRANS VZ FE) egyidejű használatával a mezőgazdasági gépek üzemeltetésénél átlagban akár 3% üzemanyag megtakarítás is elérhető.  

agri-anac.jpg

3. A mezőgazdasági gépek üzemi töltetének műszaki állapotának követésére kifejlesztett TOTAL ANAC AGRI eredeti hibaelhárító diagnosztikai rendszer. A cél az, hogy a jármű aggregátorainak, így például a belsőégésű motor, hajtómű vagy hidraulikakörök olajtöltetéből vett minták elemzése alapján szisztematikusan figyelemmel kövesse a gép aggregátorainak műszaki állapotát. Az elvégzett elemzések a különböző folyadékok üzem közbeni műszaki állapotát vizsgálják, továbbá kijelzik az aggregátor műszaki állapotát, így a kopás mértékét, az olaj vízzel, szennyeződéssel vagy karbonnal való szennyezettségét. Mindennek a célja az eltérés megállapítása, ami az időben történő megfelelő hibaelhárítás elvégzésének ajánlásával komoly hibát vagy meghibásodást előz meg. Ennek a rendszernek az alkalmazása így minimálisra csökkenti a mezőgazdasági gépek üzemi kilométerre, illetve üzemórása vetített üzemi és szervizköltségeit.    

Végezetül összefoglalva, a fent említett TOTAL AGRI Koncept az egyre bonyolultabb és modernebb mezőgazdasági gépek könnyebb karbantartását támogató rendkívül hatékony eszköz. Egyrészt segíti hatékonyan növelni a gépek megbízhatóságát, másrészt csökkenteni az üzemetetésre fordított üzemi- és a szervizköltségeket.   

 

Szerző: Pavel Růžička, TOTAL CSEH KÖZTÁRSASÁG

resizer-video.png